Babymoon

Babymoon – Project Papa – Week 24

Met de 20 weken achter de rug en de belangrijkste zaken geregeld is het even tijd voor rust, tijd voor onze Babymoon.

Een babymoon is nog even een keertje met z’n tweeën op vakantie. Daar zijn we ook echt wel aan toe. We hebben nog niet echt kunnen ontspannen sinds we weten dat we in verwachting zijn. Online wordt het nog wel eens vergeleken met een tweede huwelijksreis.

Maar wat gaan we dan doen op zo’n laatste vakantie met zijn tweeën?

Normaal gesproken gaan we in de zomer met de tent op vakantie. We doen meerdere campings aan en maken dan mooie lange wandelingen door de natuur.
Laten die twee dingen nu lastig zijn voor mijn vrouw. Lang rijden en lang wandelen. Dat is dus nu geen optie.

Toen we vorig jaar van Indigo in verwachting waren, lukte het wel nog om met de tent weg te gaan. We zaten toen later in het jaar en vroeger in de zwangerschap. Het weer was dus geschikt voor een vakantie met de tent en mijn vrouw kon toen nog redelijke wandelingen maken. Natuurlijk ook niet meer van de hele dag maar meer dan 20 minuten.
Ook toen was de vakantie al heel anders dan n0rmaal. We zaten in Luxemburg op 1 camping. Ook waren we niet elke dag weg en bezig. Om de dag zaten we gewoon bij de tent en deden we eigen niets anders dan een boek lezen.

Dit jaar hadden we echter geen idee wat we wilden doen. Voor kamperen was het eigenlijk te koud. ik had niet echt zin om in een huisje te zitten. Om een of andere reden voelt dat toch minder als vakantie. Je bent dan alsnog met schoonmaken en koken bezig. Daarnaast is er vaak ook een tv en een bank waardoor ik snel geneigd ben om hetzelfde te doen als thuis. Voor de bank hangen. En dan voel ik me niet echt op vakantie.
Ook hebben we nog even nagedacht of een hotel een optie zou zijn. Misschien in Duitsland? Maar omdat wandelen er niet echt in zit bleef de vraag wat we dan zouden doen overdag.

Mijn vrouw kwam met het idee om een keer naar de Bonte Wever te gaan. Een all inclusieve hotel waar verschillende activiteiten te doen waren. Daarnaast zat al het eten en drinken bij de prijs is. Hier zou ik niet hoeven te koken en niet te hoeven schoonmaken. Ook zijn er dingen te doen waardoor we niet de hele dag op de kamer vast zitten. En in de omgeving zijn ook nog genoeg dingen te doen.
De vorige keer dat we zo’n vakantie deden was op onze huwelijksreis (toch een tweede dus?). Dat was echter wel naar de Dominicaanse Republiek en de Bonte Wever zit in assen. Een stuk minder ver reizen dus.

We hebben wel even getwijfeld. Het was niet iets wat we verwacht hadden als vakantie. Vaak is het de natuur die ons tot rust brengt Maar al snel besloten we dat dit voor nu de beste optie zou zijn. Maar de Bonte Wever werd de bestemming voor onze Babymoon.

Het is een goede keus geweest. We hebben ons goed vermaakt. We hebben niet veel gedaan, maar er waren spelletjes, we hebben gelezen, gegeten. Bianca kon nog even zwemmen en elke dag hebben we een middag dutje gedaan. Ik had die net zo hard nodig als zij.

Zo hebben we nog even op kunnen laden. We zijn 5 dagen wegx geweest. Verder hebben we nog een paar extra dagen vrij genomen.
Het is nog even rustig voor we weer wat dingen moeten gaan doen. Weet je wat? Dan kunnen we na die Babymoon nog wel een keertje tijd maken voor een BBQ en misschien het gras maaien. Dat doen vaders toch?

Lees hier over week 23

Photo by Upgraded Points on UnsplashFoto van de week

  • Weer lekker in de keuken gestaan. Pea soup, Sheppard’s pie en een lemon curd trifle! Dir is de trifle voor het in een schaal gaat.…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven


  • Over Mij

    Over mij Ik en Karel

    Geboren in Wormer ben ik uiteindelijk naar Eindhoven verhuisd. Mijn interesses zijn altijd al breed geweest en ik vind veel verschillende dingen leuk. Dit stukje gaat over mij. Qua werk heb ik voornamelijk op Service Centra voor verschillende bedrijven gewerkt. Maar ik heb ook mijn eigen massage praktijk gehad en heb gewerkt als massage instructeur.…

    Lees meer: Over Mij