De spullen

De spullen – Project Papa – Week 27


Deze week was het zover. Onze babypark bestelling kwam binnen. We hadden netjes een e-mail ontvangen met daarin een Tijdslot. Ergens tussen 13:00 en 16:00 zouden de spullen afgeleverd worden.
Woensdag is mijn standaard vrije dag. Ik heb al een tijdje terug besloten dat ik liever wat meer vrije tijd heb. Daarvoor ben ik bereid om wat inkomen voor in te leveren. Sinds enkele weken heeft mijn vrouw die dag ook vrij genomen. Zo kan ze wat extra rust nemen.
Hierom hadden we tijdens het bestellen ook aangegeven dat we de bestelling op woensdag wilde ontvangen en alles in 1 keer. Het zou dan wel wat langer wachten zijn, maar het zou het makkelijkst zijn met het ontvangen.
Op de dag zelf moest ik met een van onze katten naar de dierenarts. Zijn tandvlees was veel te rood en hij was continu aan de kussens aan het bijten.
Zit ik in de wachtkamer wordt ik plots door een onbekend nummer gebeld. De chauffeur, hij liep voor op zijn planning of hij eerder langs mocht komen. Het was nu iets na 10 uur. Gelukkig was mijn vrouw gewoon thuis. Hij kon er namelijk al over 15 minuten zijn. Dan zou ik nog niet thuis zijn.
Eenmaal weer in de auto op de terugweg was ontving ik een appje. Ik was aan het rijden en kon dus niet alles lezen (telefoon hangt netjes als navigatie), maar ik zag wel snel dat het autostoeltje niet geleverd was. Het onderstel voor het stoeltje was er wel. Dan baal je toch wel. Het zal allemaal wel goed komen, maar het is wel vervelend want we hadden deze dag juist vrij gehouden voor alle spullen.
Toen ik thuis kwam heb ik meteen even opgebeld. Ik kreeg netjes excuses en ze zouden het stoeltje nasturen. Ik verzocht wel of ze eerst wilden bellen om te laten weten wanneer ze het stoeltje zouden komen brengen. We zijn namelijk niet altijd thuis. De dag daarna kregen we een mailtje van DHL ze zouden vrijdag op de stoep staan. Dat moest het autostoeltje zijn. Ik had namelijk geen andere bestelling lopen. Wel balen, want die dagen konden we niet thuis zijn.
In een vreemd soort ongelukkig geluk was mijn vrouw die dag ziekig, dus gewoon thuis. Anders hadden ze voor een dichte deur gestaan.
Terug naar de spullen.
Het leek wel haast kerst. Zoveel dozen die we mochten uitpakken. Zoveel dingen die we in elkaar moesten zetten. Bianca had alles in de praktijk laten zetten en die stond dus helemaal vol.
Het was gelukkig allemaal makkelijk te monteren. Maar toen alles in elkaar zat stond de praktijk dus vol met baby spullen EN allemaal grote lege dozen. Er was nog net een pad waardoor we terug naar de gang konden lopen.
Sinds enige tijd hebben wij in de wijk een karton container. Hartstikke leuk. Dat zou er voor moeten zorgen dat er minder oud papier weg waait. Maar die containers zijn veel te klein voor al die dozen. Je moet alles in kleine stukken scheuren of knippen en dan nog is het zeker 3 containers.
Het in elkaar zetten van de spullen was allemaal erg makkelijk. Het waren allemaal klik systemen. Op de handleiding van de baby wagen stonden plaatjes met her en der het woord Click, verder niks. Het zat in no-time in elkaar.
Okay, eerlijk is eerlijk voor de kinderwagen waren we stiekem wel een beetje nerveus. Een collega van mijn vrouw had aangegeven dat het in elkaar zetten van hun babywagen erg moeilijk was. Maar daar hadden wij geen last van.

Al met al zijn we een uurtje bezig geweest met alles uit te pakken en in elkaar te zetten. Het badje en de verschoon kussen ging meteen naar de kinderkamer. De wandelwagen zouden we in de Praktijk laten staan. Maar het extra zitje moest wel nog ergens opgeborgen worden.
Een week lang heeft de praktijk toch nog vol gestaan met dozen waarvan ik niet wist waar ik ze moest laten. Ondertussen staat het Autostoeltje nog even op de kinderkamer. Ik moet nog wat bij de Ikea halen, dus in de auto kan nog even niet.
De doos met de extra spullen voor de wagen heb ik in de kast kunnen zetten. Die hebben we voorlopig nog niet nodig.
Zo nu zijn de belangrijkste spullen er ondertussen. Maar al dat kleine spul ben ik nog steedsvoor me uit aan het schuiven. Tijd om een keer een shop rondje in te plannen voor de laatste spullen.

Lees hier vorige week terug.

Photo by Bastian Riccardi on UnsplashFoto van de week

  • Weer lekker in de keuken gestaan. Pea soup, Sheppard’s pie en een lemon curd trifle! Dir is de trifle voor het in een schaal gaat.…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven


  • Over Mij

    Over mij Ik en Karel

    Geboren in Wormer ben ik uiteindelijk naar Eindhoven verhuisd. Mijn interesses zijn altijd al breed geweest en ik vind veel verschillende dingen leuk. Dit stukje gaat over mij. Qua werk heb ik voornamelijk op Service Centra voor verschillende bedrijven gewerkt. Maar ik heb ook mijn eigen massage praktijk gehad en heb gewerkt als massage instructeur.…

    Lees meer: Over Mij