winkelen

Project Papa – Week 23 – Winkelen

Gelukkig vind ik het niet vervelend, Winkelen. Als ik me er op heb ingesteld. Ik denk dat ik minstens 10 verschillende modi van winkelen heb. En natuurlijk is daar ondertussen de 11e bijgekomen. Winkelen voor de baby.

Die lijst van een paar weken geleden brand nog in mijn Journal. Deze week kunnen we gelukkig de eerste items van afstrepen. Natuurlijk stap ik niet voor het eerste de Prenatal of willekeurige BabyIkea binnen. (Mijn vrouw kwam laatst thuis met het woord BabyIkeas, had ze ergens op een blog gelezen en ik ben fan!).
Ik heb 2 nichtjes en 2 neefjes en ondertussen hebben behoorlijk wat vrienden van ons ook al kinderen en daarvoor hebben we natuurlijk cadeautjes moeten kopen.

Het is een volledig andere ervaring, winkelen voor de baby. Allereerst omdat de baby er nog niet is. Voor kleiding bijvoorbeeld, we hebben geen idee welke maat er nodig is. De adviezen komen neer op koop maar veel van alles. Mijn vrouw en ik waren beide grote baby’s, hebben we die kleine maat dan wel nodig?
Dan komt er ook nog bij dat ik de kleding eigenlijk helemaal niks vind. Ik vind alles maar beige en pastel. Ik zag zelfs een jurkje wat er uitzat als het tafellaken van mijn grootmoeder. Daar wordt je toch niet vrolijk van?
Nee als het op kleren neerkomt dan neigen we (gelukkig allebei) meer naar de kleding van de Hema, Kruitvat of de Zeeman. Daar zien we leuke kleren met kleurtjes.

Het kopen van de winkelwagen ging goed. Ergens in mijn hoofd had ik gehoopt dat de verkoper me nog meer informatie kon geven over de aanschaf van een Kinderwagen, maar dat viel tegen. Ik had blijkbaar genoeg onderzoek gedaan. Het enige waar hij mee aankwam was een duurdere wagen. Op de punten waar ik naar keek kwam hij helaas niet met alternatieven.
Wat hij wel goed deed was de uitdagingen met een van de wagens die ik had oplossen. Mijn oog was gevallen op de Easywalker Harvey 5 maar het nadeel was dat de wieg daar wat laag stond. Hier had hij gewoon adapters voor. Probleem opgelost.

3 Uur hebben we in de winkel rond gelopen. Ze hebben van alles zoveel verschillende dingen. En ik probeer alles vergelijken.
Bij elke keuze twijfel ik weer of het wel de juiste keuze is. Doe ik er goed aan, is het niet te duur, is het wel de juiste kwaliteit?

Het is anders winkelen merk ik. Ik kijk anders naar de producten. Mijn verwachtingen zijn anders. Hoe lang gaat een product mee. En waarom is alles zo duur als er baby voor staat. Ik zag een baby broekje die DUURDER was dan de broeken die ik koop.

Van de lijst van 29 items die ik moet regelen of kopen zijn er nu 5 afgestreept. En 10 bijgekomen.

Dat wordt nog veel winkelen. Weet je wat? Eerst gaan we er nog even snel tussen uit. Tijd voor een Babymoon.

Lees hier over vorige week, de kinderwagen

Photo by The Nix Company on UnsplashFoto van de week

  • Weer lekker in de keuken gestaan. Pea soup, Sheppard’s pie en een lemon curd trifle! Dir is de trifle voor het in een schaal gaat.…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven


  • Over Mij

    Over mij Ik en Karel

    Geboren in Wormer ben ik uiteindelijk naar Eindhoven verhuisd. Mijn interesses zijn altijd al breed geweest en ik vind veel verschillende dingen leuk. Dit stukje gaat over mij. Qua werk heb ik voornamelijk op Service Centra voor verschillende bedrijven gewerkt. Maar ik heb ook mijn eigen massage praktijk gehad en heb gewerkt als massage instructeur.…

    Lees meer: Over Mij