de kinderwagen

Project Papa – Week 22 – Kinderwagen

Ik heb 1 week de tijd om uit te zoeken welke kinderwagen we willen gaan halen. Omdat we nog een blije Baby Box bij een winkel konden ophalen kon ik meteen even kijken wat er allemaal was.
De winkel was enorm en overal stonden kinderwagens. Maar wat is het verschil tussen Dubatti (welke in mijn hoofd meteen te duur is want het lijkt op Ducati), bugaboo, cybex, easywalker, joolz, joie, kinderkraft, Stokke en nog veele anderen. Hoe weet je welke je moet kiezen en waar je op moet letten? De kleur?

Voordat ik advies aan een verkoper wil vragen wil ik wel eerst weten waar we op moeten letten. Ik wil me niet zomaar iets laten aansmeren.

Normaal gesproken is dit een Taak die ik aan mijn vrouw overlaat. Ik heb namelijk last van Keuzestress. Wanneer er teveel opties zijn dan sla ik dicht en ga ik met lege handen gewoon weer naar huis.
Nu moest ik toch echt zelf het onderzoek moeten doen. We hebben namelijk afgesproken dat ik thuis ga blijven en voor de kleine ga zorgen. Dus ga ik die kinderwagen meer gebruiken. Dan is het handig als hij aan mijn eisen voldoet. Ik zou dus eisen moeten gaan krijgen.

Ik heb in deze week heel wat uurtjes op het internet rond gebracht. En nu niet om filmpjes over games op te zoeken, maar om blogs te lezen over kinderwagen. Daar zijn er nog al wat van.

Om te beginnen wilde ik eerst weten hoe je een kinderwagen kiest. Op Google vind je ongeveer 144.000 resultaten. Alle pagina’s van winkels schreef ik meteen af. Die willen me iets verkopen, dus ik heb niet het gevoel dat die objectief zijn. Gelukkig vond ik ook blogs die onafhankelijk leken en die makkelijk weg lazen. Allemaal gaven ze mij aan dat na het lezen ik een expert zou zijn.

Ik leerde welke varianten van wagens er waren en wanneer je die gebruikte, dat je goed moest opletten wat je wel en niet kon combineren en dat het belangrijk is om te kijken hoe (gemakkelijk) je de wagen in en uit kan klappen. Liefst met 1 hand. Dat laatste had ik zelf nooit bedacht. Goede tip dus.
Maar ook het formaat van je kofferbak is belangrijk. Past de kinderwagen wel in je eigen wagen?
Voor mij zou ook de hoogte van de wieg en de duwstang belangrijk zijn. Ik ben relatief groot en als je de kleine uit de wieg moet tillen is een te lage wieg niet handig.
Of je er mee kon sporten is voor mij minder belangrijk. Ik ben geen hardloper dus heb ook niet persé een wagen nodig om hard te lopen.
Het laatste waar ik zelf ook op wil letten is het formaat van het bagage gedeelte. Ik heb nog wel eens de neiging om veel zooi mee te nemen.

Pas nadat ik wist waar ik op moet letten ben ik gaan kijken naar vergelijkingen voor kinderwagens. Ook hier over zijn meer dan genoeg sites te vinden. Ook hier sloeg ik de sites van winkels over. En keek ik naar het jaar 2024. Misschien zijn die van vorig jaar ook goed, maar als ik iets nieuws ga kopen wil ik altijd het nieuwste hebben. (Had mijn vrouw mij maar niet moeten laten uitzoeken).
Wel verbazingwekkend. Je ziet vergelijkingssites van meer dan 10 wagens. Hoe test iemand dat? 10 kinderen? Elke maand een nieuwe wagen? Mogelijk toch niet zo objectief als ik zou willen.

Ik heb meerdere sites bekeken en vond daar gelukkig vaak dezelfde wagens genoemd. Dat is mooi, anders zou ik zelf nog meer moeten gaan vergelijken. Toch heb ik niet alle sites naast elkaar gezet. Op de 2e pagina van google kwam ik namelijk weer andere merken tegen en sites die slecht onderhouden waren sloeg ik ook over.

Ik kwam uiteindelijk op mijn eigen top 3 uit. De Bugaboo en de Easywalker stonden boven aan, beide met voor en nadelen waarbij ik het moeilijk vond om te bepalen welke belangrijker zou zijn. En als derde kwam k nog uit op Jools. Met deze drie resultaten ben ik naar mijn vrouw gegaan. Natuurlijk had die zelf ook wel gekeken en was ze op dezelfde merken uitgekomen.

Ben ik ondertussen expert, zoals al die blogs zeiden? Dat valt wel mee. Ik heb nog steeds
maar een vaag idee van wat belangrijk is. Laat staan ervaring met de kinderwagens. Toch voelt het wel goed om zelf eerst onderzoek te hebben gedaan. Het voelt als een belangrijke keuze. Daarnaast zijn die dingen duur, je wilt niet na een paar maanden toch een nieuwe moeten kopen omdat de wagen niet bevalt.

Omdat het onderzoek naar een kinderwagen zo goed en soepel ging, we willen ook een nog een autostoeltje kopen. Dus daar kan ik ook nog wel even naar kijken.

Lees hier Week 21

Benieuwd naar de sites die ik heb gegbruikt?
Ouders van nu
Pakske.Be

Babyvraag.nl

Photo by Tommaso Pecchioli on UnsplashFoto van de week

  • Weer lekker in de keuken gestaan. Pea soup, Sheppard’s pie en een lemon curd trifle! Dir is de trifle voor het in een schaal gaat.…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven


  • Over Mij

    Over mij Ik en Karel

    Geboren in Wormer ben ik uiteindelijk naar Eindhoven verhuisd. Mijn interesses zijn altijd al breed geweest en ik vind veel verschillende dingen leuk. Dit stukje gaat over mij. Qua werk heb ik voornamelijk op Service Centra voor verschillende bedrijven gewerkt. Maar ik heb ook mijn eigen massage praktijk gehad en heb gewerkt als massage instructeur.…

    Lees meer: Over Mij