Week 4 preptober

Preptober Week 4: We zijn er bijna!

En toen zat ook week 4 van Preptober erop. Nog maar een paar dagen en dan begint de stress pas echt. NaNoWriMo staat voor de deur.

De afgelopen week ben ik onwijs veel bezig geweest maar ik heb helemaal niks gedaan aan de voorbereiding voor mijn verhaal. Continu heb ik gedacht dat ik aan mijn compendium moet werken voor het overzicht. Maar verder dan denken ben ik niet gekomen.

Dat betekend dat de enige winst die ik voor mijn project heb gehaald en dus echt voor Preptober heb gedaan is dat ik de laatste feedback heb binnen gekregen. Mijn vrouw heeft mijn verhaal nu ook gelezen. Ik kwam thuis en kreeg kwaad naar mijn hoofd geslingerd dat het verhaal niet af was en dat ze verder wilde lezen. Maar dat is het probleem. Het verhaal is ook nog niet af. Dat ga ik straks schrijven. Toen ze hoorde dat ze ook nog zou moeten wachten tot ik het ge-edit zou hebben was ze niet blij. Dat betekend nog langer wachten.

Wel fijn, ze gaf meteen een zwak punt in mijn verhaal aan. Deze had ik zelf ook al aangemerkt, maar deze bevestiging geeft wel aan dat ik er echt iets mee moet. Daarnaast werd meteen duidelijk dat sommige punten wat meer uitleg vereisen dan dat ik ze nu heb gegeven. En het verhaal heeft openingen voor onderliggende verhalen. Handig als ik het verder zou willen uitbreiden. Maar aan het einde was ze positief. Ook zij vond dat het makkelijk weg las en wilde verder lezen.

Maar wat heb ik dan wel gedaan deze laatste week van Preptober?

Ik ben bezig geweest met andere projecten. De afgelopen week hebben 2 verschillende ideeën een plek in mijn hoofd ingenomen. En hardnekkig zijn die blijven zitten.

Al een tijd overleg ik met vrienden om weer D&D te gaan spelen. Gezien mijn huidige verhaal geïnspireerd is op een D&D karakter leek het me heel gaaf om hun sessies ook in verhalen om te gaan zetten. Eerder heb ik de samenvatting van een campaign die ik heb gespeeld ook zo uitgeschreven. Dit vond ik een onwijs leuke uitdaging en mijn medespelers waren enthousiast. Een nieuwe campaign leek me een mooie gelegenheid om die vaardigheden uit te breiden.

Daarnaast loopt er een vergelijkbaar idee voor een serie verhalen in het Nederlands. De D&D sessies gaan in het Engels plaats vinden omdat een van de spelers Engels spreekt en haar Nederlands slecht is. Omdat ik wel wil dat zij de verhalen ook kan lezen ga ik dus in het Engels schrijven. Maar mijn boek is in het Nederlands. Dus wilde ik ook een Nederlandse serie.

Als laatste heb ik nog een idee om dit nog net iets verder uit te breiden. Maar deze hou ik nog even stil. Het is iets waar ik al een tijd over na denk maar wat ik ook onwijs spannend vind.

Al deze ideeën zullen pas na NaNoWriMo gaan gebeuren.

Maar voor nu?

Nog 2 dagen wachten!

Meer lezen over Preptober? Lees hier week 3.

Photo by JESHOOTS.COM on UnsplashFoto van de week

  • Dit boekje The Slow Regard of Sillent Things van Patrick Rothfuss is een bron van inspiratie. Het was absoluut niet wat ik had verwacht. Ik…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven


  • Over Mij

    Over mij Ik en Karel

    Geboren in Wormer ben ik uiteindelijk naar Eindhoven verhuisd. Mijn interesses zijn altijd al breed geweest en ik vind veel verschillende dingen leuk. Dit stukje gaat over mij. Qua werk heb ik voornamelijk op Service Centra voor verschillende bedrijven gewerkt. Maar ik heb ook mijn eigen massage praktijk gehad en heb gewerkt als massage instructeur.…

    Lees meer: Over Mij