Week twee preptober banner

Preptober Week 2: De kaart

Pfff. Ik en voornemens. Dat is echt geen goede combinatie. Week twee liep anders dan verwacht.

In het begin van de week heb ik veel te weinig gedaan. Mijn agenda zat vol met afspraken en er was dus geen tijd voor meer dan denken. Halverwege week twee van Preptober werd ik ziek. Dan doe ik al helemaal niks. Zelfs denken doe ik dan nog amper. Pas de laatste dagen van de week kon ik dingen dingen van mijn lijst afschrijven.

Harlon is zeker een afspiegeling van mij. Vorige week gaf ik al aan dat hij zijn plannen zomaar kan veranderen. Ik doe hetzelfde. Het idee was om zijn route te gaan plannen op de kaart. Maar om dit te kunnen doen heb ik wel een goede kaart nodig. En dan het liefst ook nog digitaal. En omdat ik die niet had, zou dat een goede besteding van mijn voorbereidingstijd zijn.

Na behoorlijk wat filmpjes online te hebben gekeken over Inkarnate, ben ik meer dan 5 keer opnieuw begonnen met het digitaliseren. Omdat het niet lukte of omdat ik merkte dat het net iets anders kon doen. Na een paar uur spelen met het programma en heb ik een grove opzet van mijn kaart maar nu digitaal. Voordat ik deze kan gebruiken moet ik echter nog heel veel doen. Maar het is leuk en dit weekend heb ik wat meer tijd om daar mee verder te gaan.

Daarna heb ik mezelf een schop onder de kont gegeven. Een van de dingen die ik zou aan doen was het doorvoeren van de laatste kleine aanpassingen. Daarna het verhaal delen. Nu kijk ik onwijs op tegen het delen. Ik vind het super spannend. Het zijn dan misschien wel mijn vrienden, maar ik weet ook dat ze mij eerlijke feedback gaan geven. En diep van binnen weet ik dat er echt nog genoeg mis is met het verhaal. Dit ga ik ook nog wel aanpassen. Maar niet meer dit jaar.
Dit kan voor mij al genoeg reden zijn om het zo lang uit te stellen dat ik het niet meer deel. Maar dit keer niet. Dus laatste kleine aanpassingen, vervolgens exporteren naar PDF en opsturen maar. Nu is het afwachten.

De compendium staat nog open. De eerste stap is niets anders dan gewoon de namen in het bestand zetten en over tijd steeds meer dingen gaan in vullen. Ik weet dat het nodig is. Als ik meer ga schrijven is overzicht belangrijk. Maar het is saai werk en ik neig dan ook nog te veel in detail te gaan. Lastiger nog in de compendium is dat er een tijdlijn moet gaan ontstaan. Op dit moment zijn er 3 major events in mijn wereld en ik zal moeten gaan bij houden wanneer wat speelde en wanneer welke karakters in die tijd leefde.

Ik ben al weer veel te veel bezig met dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn voor mijn verhaal. Laat ik eerst verder gaan met de kaart en de compendium. Week 2 twee is voorbij en ik heb nog 2 volle weken over en wil echt wel wat voorbereiding klaar hebben. Toch als het niet lukt weet ik dat ik alles ter plekke ook wel uit mijn duim kan zuigen en er een verhaal op papier komt…

OMG nog 2 en een halve week en dan gaan we beginnen!

Week 1 gemist? Lees die hier.Foto van de week

  • Dit boekje The Slow Regard of Sillent Things van Patrick Rothfuss is een bron van inspiratie. Het was absoluut niet wat ik had verwacht. Ik…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven


  • Over Mij

    Over mij Ik en Karel

    Geboren in Wormer ben ik uiteindelijk naar Eindhoven verhuisd. Mijn interesses zijn altijd al breed geweest en ik vind veel verschillende dingen leuk. Dit stukje gaat over mij. Qua werk heb ik voornamelijk op Service Centra voor verschillende bedrijven gewerkt. Maar ik heb ook mijn eigen massage praktijk gehad en heb gewerkt als massage instructeur.…

    Lees meer: Over Mij