het zit er op

NaNoWriMo Zit er op.

Het zit er op! november is voorbij en NaNoWriMo is afgelopen. En heel eerlijk, ik ben blij dat het achter de rug is.

Natuurlijk ben ik onwijs trots en blij dat het me dit jaar weer gelukt is. Dit jaar in mijn ogen zelfs nog beter dan vorig jaar. Nou ja nog beter, efficiënter?
Vorig jaar schreef ik heel chaotisch, dit jaar zat er veel meer structuur in mijn schrijfwijze. het was zwaar, maar zeker de moeite waard. Het schreef stabieler, alle dagen waren even zwaar en ik heb de grens makkelijk gehaald!

Het verhaal van het Lege Blad zit er voor NaNoWriMo nu echt op. Volgend jaar ga ik niet verder met dit verhaal. Het begin, midden en einde zijn geschreven. Er moet nog een hoop aan gewerkt worden en het verhaal is echt nog niet klaar. Maar er is niet genoeg werk om nog eens 50.000 woorden te gaan schrijven. Dat deel van het schrijven zit er op!

In totaal heb ik de afgelopen 2 jaar maar liefst 111.081 woorden in mijn verhaal zitten. En dan moet ik nog minstens drie delen schrijven. Twee in het eerste deel waar ik vorig jaar nog niet wist wat er ging gebeuren. En 1 in het laatste deel. Hier moest ik stoppen omdat ik gewoon geen tijd meer had.
Harlon slaat gewoon puur uit noodzaak de hele tempel die zijn eind bestemming is over. Niet omdat hij niet wil zoeken, maar omdat ik geen tijd meer had.

Het was mijn doel om dit jaar het verhaal ook echt te eindigen. En dat heb ik dan ook gedaan. Ik verwacht dus dat het verhaal echt nog wel groter gaat worden. Maar, het zit er op klopt dus eigenlijk nog niet helemaal.

Hoe nu verder?

Als eerst ga ik het verhaal gewoon even laten liggen. december is een maand om uit te rusten van Nano.
Daarnaast zijn er nog genoeg andere dingen die ik wil gaan doen. Mijn prioriteit gaat van het Lege blad naar “the Tales of Kirkofatley”. Een verhalen serie gebaseerd op een D&D campaign die ik met vrienden ga spelen.

Dat betekend dat ik op zijn vroegst pas in januari het verhaal weer ga op pakken. Als eerst ga ik deel twee een eerste keer lezen en aantekeningen maken. Dan alles schrijven zodat het leesbaar word en waarschijnlijk weer naar mijn proeflezers sturen voor een eerste ronde Feedback.

De tweede stap is de verhalen individueel afmaken. De missende delen gaan schrijven en kijken of er nog stukken herschreven moeten worden aan de hand van de feedback die ik heb gehad. En natuurlijk wat ik vind dat beter kan.

Pas daarna ga ik de verhalen met elkaar combineren en herhalen we het proces nog een keer.

Mijn Verwachting?

Ik ga mijn best doen om de eerste twee stappen in 2024 te kunnen afronden. Ik hoop in 2025 het verhaal echt af te hebben. Dan wil ik gaan kijken wat ik er mee ga doen.
Het lijkt me onwijs spannend maar het lijkt me ook heel erg leuk als andere mensen het verhaal kunnen gaan lezen. Dat betekend dat ik naar een publisher moet gaan zoeken.

Ik heb wel eens gekeken naar Self Publishing, maar dat is echt niet mijn ding. Ik vond een aantal lijstjes van dingen die je moest beheerden. Meer dan 80% waren dingen waar ik niet goed in was, geen zin in had of gewoon beter niet kon doen.
Iemand anders vinden die hier in gespecialiseerd is is dan natuurlijk wel het beste.

Het is ver weg maar het idee dat ik mijn werk naar een profesional wil gaan sturen die het dan gaat beoordelen vind ik nu al spannend. Wat enger is weet ik ook niet, het feit dat het afgewezen kan worden of juist dat het niet afgewezen word.

NaNoWriMo volgend jaar?

Volgend jaar wil ik zeker wel weer mee doen. Ik heb nog geen idee waar ik over wil schrijven. Maar ik heb nog een jaar om dat te gaan bedenken.
Vorig jaar speelde ik met een heel ander idee. Het enige wat daarvan is overgebleven dit jaar was het Archief van Buitenstedelijke zaken. Dat oorspronkelijke verhaal borrelt wel al twee jaar aan de oppervlakte. Misschien dat dat het verhaal volgend jaar gaat worden.
Ik zal dan wel meer voorbereiding moeten doen. Het verhaal is wat onduidelijker dan het Lege blad. Maar als ik het goed voorbereid dan denk ik dat het gaat lukken.

Een leuke uitdaging. Het Lege Blad had slechts 1 hoofd persoon waar het hele verhaal omdraait. Dit idee heeft echter meerdere personen nodig.
Ook weet ik niet of ik het in 1 jaar zou gaan redden. Zelfs als ik mijn wordcount omhoog zou gooien!

Als je de afgelopen twee maanden hebt mee gelezen, heel erg bedankt. Ik vond het leuk om zo over mijn schrijven te schrijven. Wel ook heel moeilijk.
Ik ga dat zeker blijven doen!

Hopelijk zie ik jullie volgend jaar tijdens Preptober en NaNoWriMo weer. En blijf mijn site eens bekijken. Ik ga binnenkort een nieuws sectie maken. Die wil ik gebruiken om korte updates over mijn verhalen en projecten te geven. Wie weet vind je daar iets wat je leuk vind.

Okay. Dat was hem. NaNoWriMo zit er op. Ik ga uitrusten en mijn reguliere schrijven weer oppakken.

Meer lezen over NaNoWrimo Klik Hier om te lezen hoe de maand begon.

Photo by Mikołaj on UnsplashFoto van de week

  • Dit boekje The Slow Regard of Sillent Things van Patrick Rothfuss is een bron van inspiratie. Het was absoluut niet wat ik had verwacht. Ik…

    Lees meer.

Volg mij op Instagram
365 Dagelijks leven


  • Over Mij

    Over mij Ik en Karel

    Geboren in Wormer ben ik uiteindelijk naar Eindhoven verhuisd. Mijn interesses zijn altijd al breed geweest en ik vind veel verschillende dingen leuk. Dit stukje gaat over mij. Qua werk heb ik voornamelijk op Service Centra voor verschillende bedrijven gewerkt. Maar ik heb ook mijn eigen massage praktijk gehad en heb gewerkt als massage instructeur.…

    Lees meer: Over Mij